Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ylöjärven uusi kaupunginjohtaja on Pauli Piiparinen

Kaupunginvaltuusto valitsi kokouksessaan 24.5.2021 Ylöjärven uudeksi kaupunginjohtajaksi vt. kaupunginjohtaja Pauli Piiparisen. 

Päätös syntyi virkavaalin toisella kierroksella. Ensimmäisellä kierroksella äänet jakautuivat seuraavasti: Pauli Piiparinen 24, Timo Nousiainen 21 ja Peer Haataja 4 ääntä. Kaksi ääntä hylättiin. Toisella kierroksella äänet jakautuivat seuraavasti Pauli Piiparinen 29 ääntä ja Timo Nousiainen 20 ääntä. Kaksi ääntä hylättiin. 

Kaupunginjohtajan virkavaali suoritettiin suljettuna lippuäänestyksenä.

Pauli Piiparinen, 44, on työskennellyt Ylöjärven kaupungin elinvoimajohtajana, sittemmin nimikemuutoksen myötä kaupunkirakennejohtajana vuoden 2016 alusta alkaen. Kaupunginjohtajan sijaisena ja virkaa tekevänä kaupunginjohtajana hän on toiminut tammikuusta 2021 lähtien. 

Pauli Piiparinen on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja ennen Ylöjärveä hän työskenteli Kokkolan kaupungin teknisenä johtajana. Piiparinen asuu perheineen Ylöjärvellä. 

Linkki Pauli Piiparisen esittelyvideoon (kolmesta loppuvaiheen ehdokkaasta laadittiin esittelyvideot 29.4.2021).

Virkavaalin toiselle kierrokselle yltänyt Timo Nousiainen, 48, on toiminut viimeiset kuusi vuotta Tornion kaupunginjohtajana. 

Kaupunginjohtajan virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Valinta on siten ehdollinen, että virkaan valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. Kaupunginhallitus laatii kaupunginjohtajan kanssa erillisen johtajasopimuksen. 

Ylöjärveä vuodesta 2015 luotsannut kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto irtisanoutui alkuvuodesta 2021.  

Kaupunginvaltuusto 24.5.2021

Tiedote 17.5.2021: Valtuusto valitsee kaupunginjohtajan 24.5.
Tiedote 15.4.2021: Kolme kaupunginjohtajaehdokasta jatkoon 

Henkilökuva
Pauli Piiparinen, 44, on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja työskennellyt Ylöjärven kaupungin palveluksessa loppuvuodesta 2015, ensin projektipäällikkönä ja vuoden 2016 alusta elinvoimajohtajana ja sittemmin kaupunkirakennejohtajana. Kuva: Rami Marjamäki.