Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ylojarvi.fi uudistui, tervetuloa tiedon ja palvelujen äärelle

Tervetuloa Ylöjärven kaupungin uudistetuille kotisivuille! Uusi sivustoversio on julkaistu keskiviikkona 3.1.2024.

Ylojarvi.fi-sivuston uudistamisen taustalla oli tarve vaihtaa julkaisujärjestelmää aiemman järjestelmän ylläpidon loputtua. Uusi julkaisujärjestelmä on kuntasivuilla laajasti käytetty WordPress. Muutostyön yhteydessä sivuston ulkoasuun ja sisältörakenteeseen tehtiin jonkin verran muutoksia, mutta pääosin ilme ja sisältö pysyivät ennallaan.

Käytön kannalta suurin muutos tapahtui ns. pöytäkonenäkymässä, jossa navigaation paikka muuttui. Jatkossa sivuston rakenne (pääsisältöosioiden linkit) näkyy tietokoneen näytöllä jokaisen sivun yläosassa eikä ns. mobiilivalikossa vasemmalla ylhäällä. Ratkaisulla pyrittiin mahdollisimman selkeään ja helppoon käyttöliittymään.

Myös sivuston hakutoimintoa on selkiytetty. Hakutoiminto löytyy jokaisen sivun yläosasta.

Sisällöllisesti suurin muutos on hyvinvointityöhön liittyvien teemojen kokoaminen omaan osioon, Hyvinvointia yhdessä.

Sivuston osoite – ylojarvi.fi – sekä lähes kaikkien yksittäisten sivujen osoitteet pysyivät samoina. Sisältömuutosten myötä tapahtui vain vähän osoitemuutoksia.

Sivusto on toteutettu saavutettavuusvaatimusten mukaisesti. Sivusto toimii kaikilla päätelaitteilla. Erityistä huomiota on kiinnitetty toimivuuteen puhelimilla. Sivustoa voi käyttää kaikilla yleisimmillä selaimilla.

Ulkoasussa on huomioitu kaupungin uuden brändin mukainen visuaalinen ilme.

Sivustouudistuksen yhteistyökumppani ja sivuston tekninen ylläpitäjä on Virnex Oy.

Kehitystyö jatkuu

Sivuston tekninen kehittäminen ja sisältötyö jatkuvat kaiken aikaa. Sivuston päivitys on hajautettu kaupungin eri toimialoille, jotka huolehtivat itsenäisesti omista sivuistaan.

Puhelinnäkymän mobiilivalikko eli sivuhakemisto on vielä osin kesken.

Uutisvahtitoiminto säilyy sivuilla ja sen kautta on mahdollista tilata kaupungin ajankohtaiset tiedotteet omaan sähköpostiin. Uutisvahdista tiedotetaan vielä myöhemmin erikseen, kun sen toimivuus on varmistettu uusilla sivuilla. Uutisvahdin toiminnassa on alkuvuodesta muutaman päivän katkos.

Yleisötapahtumat ja näyttelyt löytyvät edelleen sivuston tapahtumakalenterista ja liikuntatapahtumat liikuntakalenterista. Paikalliset toimijat voivat ilmoittaa Ylöjärvellä järjestämistään tapahtumista kalenterissa. Tapahtumien ilmoituslomake ja kalenterien ulkoasu on muuttunut, ja otamme muutoksista mielellään palautetta jatkokehittämistä ajatellen. Kalenterien sisältöä tarkistetaan ja päivitetään parhaillaan.

Palautetta sivustosta voi antaa monella tapaa. Jokaisen sisältösivun lopussa on toiminto ”Löysitkö mitä etsit”. Vastaamalla siihen, opimme miten voimme tuottaa sisältöä paremmin. Voit kertoa mielipiteesi ja ideasi myös palautelomakkeella tai ottamalla yhteyttä kaupungin viestintään.

Kiitos jo etukäteen palautteestasi.

Lisätietoja

Viestintäpäällikkö Tiina Helminen, p. 050 437 1247, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

Viestintäkoordinaattori Laura Ikävalko, p. 040 568 3673, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

Lisätietoja Ylojarvi.fi-verkkosivuista