Hyppää sisältöön

Kuntosalit

Kuntosalit on suljettu toistaiseksi. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa voidaan käynnistää korkeintaan 10 henkilön ryhmissä.

Kaupungin liikuntapalvelut vastaa viidestä yleisestä kunto- ja voimailusalista Ylöjärvellä. Lisäksi liikuntapalvelut hallinnoi kahta koulukuntosalia. Tervetuloa tutustumaan!

  • Uimahallin kuntosali
  • Urheilutalon voimailusali
  • Kurun urheilutalon kuntosali
  • Viljakkalan paloaseman kuntosali
  • Viljakkalan liikuntahalli Vilskeen kuntosali
  • Koulujen liikuntasalit

Uimahallin kuntosali
Koulutie 6, 33470 Ylöjärvi, Urheilutalon 2. krs

Uimahallin kuntosalin kuva, joka tuo esille varustelun.

Kuvaus

Laitepainotteinen kuntosali sijaitsee urheilutalon yläkerrassa uimahallin pukutilojen kanssa samalla käytävällä. Varustukseen kuuluu mm. Crosstrainer, kuntopyörä, hiihtolaite, yhdistelmätalja, nyrkkeilysäkki ja monipuolisesta painopakkalaitteita sekä käsipainot ja kahvakuulat. Tarkempi listaus varustelusta (pdf).
Sali soveltuu hyvin kaikenikäisille ja liikuntapalveluiden ohjatut kuntosaliryhmät järjestetään tässä salissa.

Aukioloajat ja hinnat

Kuntosali on avoinna uimahallin aukioloaikojen mukaisesti. Sali on vapaasti käytettävissä yleisövuorojen aikana, kun siellä ei ole ohjattua toimintaa. Salin käyttövuorot voi tarkistaa Timmi -tilavarausohjelmasta.

Kuntosalille ei ole tarjolla erillistä käyttömaksua. Kuntosalin käyttö kuuluu uimahallimaksuun. Lue lisää hinnastosta.

Käyttövuorot 

Uimahallin kuntosalilla on päiväsaikaan runsaasti liikuntapalveluiden ohjausryhmiä, jolloin sali ei ole käytössä. Kuntosalin yleisövuoroajat voit tarkistaa oikean sivupalkin tiedostosta (pdf) tai Timmi-tilavarausohjelmasta.

Urheilutalon voimailusali
Koulutie 6, 33470 Ylöjärvi, Urheilutalon 1. krs

Urheilutalon alakerran voimailusalin kuva, jossa näkyy varustelua.

Kuvaus

Urheilutalon alakerrassa toimiva punttisali painottuu enemmän voimailuun ja vapaapainoharjoitteluun. Salissa on kaksi nostolavaa sekä mm. kyykkytelineet, penkkipunnerruspenkki, talja- ja levypainolaitteistoa, kuntopyörä sekä muita yleisimpiä kunto-/voimailusalin varustuksia. Tarkempi listaus varustelusta (pdf).

Aukioloajat ja hinnat 

Punttisali on avoinna hieman uimahallin aukioloja laajemmin.
Aukioloajat 1.9.2020 alkaen:

Maanantai 7.00-20.30
Tiistai 6.00-20.30
Keskiviikko 7.00-20.30
Torstai 6.00-20.30
Perjantai 6.00-20.30
Lauantai 8.00-16.30
Sunnuntai 8.00-16.30

Tiloista on poistuttava puoli tuntia salin sulkeutumisesta. Arkisin klo 21.00 ja viikonloppuisin klo 17.00 mennessä.
Sisään kortilla pääsee puolta tuntia ennen sulkemisaikaa. Poikkeuksellisista aukioloajoista tiedotamme erikseen urheilutalon etusivulla.

Punttisalin käyttö sisältyy uintimaksuun. Sen lisäksi salilla voi käydä erillisellä käyntimaksulla tai kausikorteilla. Maksuista lisää hinnasto-sivuillamme.

Käyttövuorot

Salilla on avoimia seuravuoroja, joiden aikana sali on kuitenkin käytettävissä. Seuravuorojen aikana salilla voi kuitenkin olla ruuhkaista. Talvikauden (1.9.20-30.4.21)  punttisalin varaukset voit tarkistaa Timmi -tilavarausohjelmasta. Seuravuorot ovat pääsääntöisesti kaikille avoimia vuoroja. 

Kurun urheilutalon kuntosali
Myllymäentie 2, 34300 Kuru, urheilutalon alakerta

Kurun kuntosali

Kuvaus 

Kuntosali sijaitsee Kurun urheilutalon alakerrassa. Käynti sivuovesta (koulun puolelta). käyntiä varten tulee lunastaa erillinen kuntosalikortti.
Salin varusteluun kuuluu mm. nostolava vapaapainoharjoitteluun, yleisimmät painopakka-/kuntosalilaitteet, kuntopyörä ja käsipainoja.

Aukioloajat ja hinnat

Sali on avoinna joka päivä klo 6.00-22.00. 
Sali oli vapaasti käytettävissä yleisövuoroilla. Varatut vuorot voi tarkistaa oikean sivupalkin tiedostosta (pdf) tai Timmi- tilavarausohjelmasta.

Kuntosalin käyttömaksut näet Kuntosalien hinnasto -sivulta. 

Käyttövuorot

Kuntosalilla on muutamia suljettuja vuoroja viikoittain. Muutoin sali on vapaasti käytettävissä aukioloaikojen puitteessa.

Varatut vuorot voi tarkistaa Timmi-tilavarausohjelmasta tai oikeassa sivupalkissa olevasta pdf-tiedostosta.

Viljakkalan paloaseman kuntosali
Arontie 4, 39310 Viljakkala

Viljakkalan paloaseman kuntosalin kuva

Kuvaus

Viljakkalan kuntosali sijaitsee paloaseman yhteydessä. Kuntosalin avain/tagi lunastetaan Viljakkalan kirjastosta, josta voi kysellä lisätietoja. Maksu tapahtuu laskutusmenettelyllä. Tarkemman listauksen Viljakkalan paloaseman varustelusta voit katsoa tästä (pdf).

Aukioloajat ja hinnat

Sali on avoinna joka päivä klo 6.00-22.00. 

Sali oli vapaasti käytettävissä kaikkina aikoina poislukien ajat, jolloin salissa on ohjattua toimintaa. 
Varatut vuorot voi tarkistaa Timmi- tilavarausohjelmasta. 

Hinnat näet täältä.

Käyttövuorot

Kuntosalilla on muutamia suljettuja vuoroja viikoittain. Muutoin sali on vapaasti käytettävissä aukioloaikojen puitteessa.

Viljakkalan liikuntahalli Vilskeen kuntosali
Erlandintie 13, 39310 Viljakkala

Viljakkalan liikuntahallin kuntosalin kuva, jossa näkyy varustelu.

Kuvaus

Liikuntahalli Vilskeen yhteydessä oleva pieni kuntosali (40m2). Valmistunut keväällä 2020. Sali on arkisin päiväsaikaan koulun opetuskäytössä koulujen lukuvuoden ajan.
Salin varusteluun kuuluu mm. kuntopyörä, soutulaite, jalkaprässi sekä crosstraining-häkki. Lue tarkempi varustelu tästä (pdf -tiedosto).

Aukioloajat ja hinnat

Ma-pe 15.00-22.00, la-su 8.00-22.00.

Viljakkalan liikuntahalli on arkisin pääosin koulun käytössä ja tämä koskee myös kuntosali. Koulujen loma-aikoina sali on yleisökäytössä laajemmin, viikonlopun aukioloajoin.

Katso hinnat täältä.

Käyttövuorot

Kuntosali on Viljakkalan yhtenäiskoulun käytössä arkisin klo 15 saakka kouluvuoden aikana. Muina aikoina sali on vapaasti yleisökäytössä aukioloaikojen puitteissa.
Satunnaisista, yksittäisistä vuoroista pyritään tiedottamaan erikseen.

Koulujen kuntosalit

Metsäkylän yhtenäiskoulun pienen liikuntasalin sekä Kauraslammen koulun liikuntasali 2:n yhteydessä on pienet kuntosalit, jotka on tarkoitettu pienryhmäkäyttöön.

Saleja voi vuokrata salivuoron yhteydessä tai ilman. Näiden tilojen käytöstä sovitaan erikseen liikuntapalveluiden kanssa.

Katso vuokrahinnat täältä.

Ikärajat

Kaikilla kaupungin kuntosaleilla on samat ikärajat:

  • Yksinharjoittelun alaikäraja on 15 vuotta.
  • 12-14 -vuotiaat voivat kuitenkin harjoitella valvotusti huoltajan tai valmentajan seurassa.
  • 13-vuotias voi harjoitella yksin, jos hän on käynyt kaupungin nuorten kuntosaliryhmässä tai huoltaja on anonut luvan omatoimiseen harjoitteluun liikuntapalveluilta.

Päivitetty: 7.1.2021