Hyppää sisältöön

Liikkuva lapsi ja nuori

Ylöjärvellä on tarjolla runsaasti mahdollisuuksia liikkumiseen - myös lapsille ja nuorille!

Liikuntapalveluiden tarjonta

Liikuntapalvelut järjestää lasten uimakouluja alle kouluikäisille sekä uimataidottomille koululaisille. Tarjolla on myös soveltavan liikunnan ryhmiä ja liikuntaneuvontaa. Soveltavan liikunnan ryhmät ovat monen tasoisia ja soveltuvat monen ikäiselle. Soveltavan liikunnan alta löytyy myös liikkumisen pariin ohjausta liikuntaneuvonnan avulla.
Näiden lisäksi liikuntapalvelut järjestävät erilaista toimintaa yhteistyökumppaneiden kanssa. 

Lapset, nuoret ja perheet

Ilmoittautuminen Lasten ja nuorten ryhmiin tapahtuu ke 18.8. klo 12.00 alkaen sähköisellä ilmoittautumislomakkeella osoitteessa: www.kuntapalvelut.fi/ylojarvi tai soittamalla hakuaikana Lasten ja nuorten liikunnanohjaajalle, p. 050 365 2341

Katso tarkemmat ryhmäkuvaukset ja ilmoittaudu mukaan!

Tiistai

  • 14.00–15.00 Nuorten treenit VAPAAHARJOITTELUVUORO
    STARTTI -ryhmän käyneille. Ylöjärven uimahalli, punttisali
  • 15.15–16.15 Nuorten treenit ja ravinto STARTTIRYHMÄ
    (31.8 – 12.10.2021 ja 26.10.–7.12.2021) 7 kertaa. Ylöjärven uimahalli, kuntosali
  • 17.00–17.45 Perhesporttis (31.8.– 7.12.2021). Ylöjärven urheilutalo, palloiluhalli. 

Torstai

  • 9.00–9.45 Taaperotemppu (2.8 - 9.12.2021) Ylöjärven Urheilutalo, monitoimisali.
  • 15.15–16.15 Nuorten treenit VAPAAHARJOITTELUVUORO STARTTI - ryhmän käyneille. Ylöjärven uimahalli, kuntosali.

 MUUTOKSET MAHDOLLISIA!

Ryhmäkuvaukset:

Nuorten treenit VAPAAHARJOITTELUVUORO
Ryhmä on tarkoitettu pääasiassa yli 13-vuotiaille nuorille, jotka ovat käyneet starttiryhmän tai tietävät kuntosaliharjoittelun perusteet. Ryhmässä harjoitellaan itsenäisesti kuntosalilla. Ohjaaja on paikalla ja opastaa. Ilmoittautumalla varmistaa paikan ryhmään, mutta mikäli ryhmässä on tilaa, voi paikanpäälle tulla myös ilman ilmoittautumista.

Nuorten treeni ja ravinto STARTTI
Tarkoitettu yli 13-vuotiaille nuorille. Ryhmässä tutustutaan kuntosaliharjoitteluun sekä käydään läpi turvalliset ja tehokkaat harjoitustekniikat liikunnanohjaajan ohjauksessa. Lisäksi keskustellaan ravinnosta ja sen vaikutuksesta jaksamiseen.

Perhesporttis
Perhesporttis on avoin ja maksuton liikuntavuoro perheille. Perhesporttiksessa saat yhdessä perheen kanssa temppuilla temppuradoilla ja tutustua eri välineisiin oman kiinnostuksen mukaan. Paikalla on liikunnanohjaaja, joka opastaa toimintaa, auttaa tutustumaan eri liikuntavälineisiin ja jolta voi tiedostella Ylöjärven kaupungin liikuntaharrastuksista.

Suunnattu varhaiskasvatus- ja alakouluikäisille. Toiminta on maksutonta.
Perhesporttiksessa liikutaan vanhemman vastuulla.

Taaperotemppu
Taaperotemppu on avoin ja maksuton, alle kouluikäisen lapsen ja huoltajan yhteinen mukava liikuntahetki. Hyvässä hengessä ja rennossa ilmapiirissä kaikille vauvoista leikki-ikäisiin tarjotaan sopivaa tekemistä. Aikuiset aktivoivat itseään sekä lapsia kunkin oman tason ja päivän fiiliksen mukaan! Ohjaaja leikittää, opettaa sekä antaa vinkkejä ja variaatioita eri ikäisten tehtäväksi aktiviteeteille. Liikuntavälineisiin tutustumista, temppuratoja, leikkiloruja ja musiikkileikkejä. Aluksi yhteistä leikitystä myös aikuisia osallistaen,vapaampaa temppuilua ja välineisiin tutustumista, lopuksi rentoutumista ja rauhoittavaa tekemistä.

Mukaan voi tulla vanhemman lisäksi vaikkapa perhepäivähoitajan
tai isovanhemman kanssa!

Ilmoittautumisohjeisiin pääset täältä.

Yhteistyökumppaneiden tarjonta

Liikuntapalvelut toimii aktiivisesti yhteistyössä paikallisten liikuntaseurojen, Tampereen seudun työväenopiston, nuorisoyhdistysten ym. liikuntatoimintaa järjestävien kanssa. Yhteistyö on tiivistä myös kaupungin eri yksiköiden välillä ja liikuntaa edistetään mm. kaupungin varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa eri tavoin.

Lue lisää yhteistyökumppaneiden tarjonnasta:


Nuorisopassi

llmaiseksi esim. uimaan ja punttisalille tai huippualennuksella Parkour-kurssille. Ota Nuorisopassi käyttöön ja löydä mielekästä vapaa-ajan tekemistä!

Ylöjärven kaupunki on ottanut käyttöön vapaa-ajan aktiivisuutta lisäävän Nuorisopassi-sovelluksen ja pilotoi sovellusta maalis-syyskuussa 2020 5.- 8. luokkien oppilailla. Sovelluksen kautta nuori saa käyttöön erilaisia harrastusetuja. Nuorisopassi on vapaa-aikaan liittyvä sovellus ja sen käyttö on vapaaehtoista. Nuorisopassin etuja on mahdollista käyttää myös ilman sovelluksen lataamista erityisjärjestelyin.

Lue lisää (Wilmaan saapuneesta ohjeesta) tai katso Lempäälän YouTube-ohjevideo (huom. meillä Ylöjärvellä on käytössä pelkkä etuusohjelma).

Yhteystiedot

Puttonen Heikki
Lasten ja nuorten liikuntakoordinaattori
044 486 0672
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Kuruntie 14, 33470 Ylöjärvi
Tuominen Riikka
Va. lasten ja nuorten liikunnanohjaaja
050 365 2341
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Hakala Kaisa
Lasten ja nuorten liikuntakoordinaattori
041 731 2144
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

Ohjauskausi 2021-2022


Syyskausi 30.8.– 12.12.2021
Kevätkausi 10.1.– 24.4.2022

Ohjatut ryhmät ovat tauolla koulujen lomaviikoilla (42/2021 ja 9/2022).
Ohjausryhmiä ei järjestetä arkipyhinä, eikä niiden aattoiltoina.

Päivitetty: 13.9.2021