Hyppää sisältöön

Ylojarvi.fi-sivusto uudistui

15.9.2020 08:00
Kategoria: Yleiset
Teksti: www.ylojarvi.fi

Tervetuloa Ylöjärven kaupungin uusille kotisivuille! Uusi sivusto on julkaistu tiistaina 15.9.2020. 

Ylojarvi.fi-sivusto on uudistunut täysin, niin tekniikaltaan, rakenteeltaan kuin ulkoasultaankin. Erityistä huomiota on kiinnitetty tiedon löydettävyyteen, esimerkiksi hakua on parannettu merkittävästi. Myös yhteystietojen kattavuuteen on kiinnitetty aiempaa enemmän huomiota. 

Sivuston pääsisältö eli kaupungin palvelut löytyvät mobiilivalikosta sivujen vasemmasta yläkulmasta. Palvelukokonaisuudet näkyvät myös etusivun keskiosassa: Asuminen ja ympäristö, Kulttuuri ja vapaa-aika, Varhaiskasvatus ja opetus, Sosiaali- ja terveyspalvelut, Työ ja yrittäjyys sekä Ylöjärven kaupunki

Palveluita on ryhmitelty etusivulle myös kohderyhmittäin: Lapsiperheet, Nuoret, Ikäihmiset, Järjestöt, Yrittäjät ja Matkailijat.

Keskeinen osa uudistusta oli varmistaa verkkopalvelun saavutettavuus eli esteettömyys uuden digipalvelulain mukaisesti. Sivustosta on laadittu lain edellyttämä saavutettavuusseloste. 

Sivuston valokuvat ovat lähes poikkeuksetta aitoja, paikallisia kuvia. Kuvia ovat ottaneet mm. ylöjärveläiset valokuvaajat Mika Hiltunen ja Rami Marjamäki. 

Sivuston chat päivitetään julkaisun yhteydessä uuteen versioon. Tämä aiheuttaa pienen katkon chat-palvelussa. Chatin käyttö edellyttää evästeiden hyväksymistä.

Sivusto toimii kaikilla päätelaitteilla. Erityistä huomiota on kiinnitetty toimivuuteen puhelimilla. Sivustoa voi käyttää kaikilla yleisimmillä selaimilla. Poistumassa olevan IE-selaimen osalta sivusto toimii versiolla 11. 

Sivustouudistuksen yhteistyökumppani ja sivuston tekninen ylläpitäjä on Cubescom Oy. Julkaisujärjestelmä on eMedia Enterprise. 

Saavutettavuusseloste
Evästekäytännöt 

Kiitos palautteesta 

Sivuston sisältötyö on vielä osin kesken ja myös toiminnallisuuksia, kuten hakua ja tapahtumakalenteria, hiotaan vielä. Myös etusivun ilme odottaa vielä viimeistä silausta.

Sivuston päivitys on hajautettu kaupungin eri toimialoille, jotka huolehtivat itsenäisesti omista sivuistaan. 

Työ sivuston kehittämiseksi jatkuu koko ajan. Otamme mielellämme vastaan palautetta työmme tueksi. Jokaisen sivun lopussa on toiminto ”Löysitkö mitä etsit”. Vastaamalla siihen, opimme miten voimme luoda sisältöä paremmin. 

Voit kertoa mielipiteesi ja ideasi myös palautelomakkeella tai ottamalla yhteyttä kaupungin tiedottajaan. 

Kiitos jo etukäteen palautteestasi. Kiitos myös kaikille niille, jotka ovat vuosien mittaan kertoneet meille näkemyksensä ja vastanneet verkkoviestintää koskeviin kyselyihin. 

Yhteistyötahojamme muistutamme siitä, että uudistuksen myötä alasivujen osoitteet ovat muuttuneet. Monet yleiset lyhytosoitteet (esim. ylojarvi.fi/liikunta) ovat kuitenkin edelleen käytössä. 

Palautelomake

Uusi ilme 

Ylöjärven uusien kotisivujen ulkoasu noudattaa kaupungin uutta visuaalista ilmettä, joka julkaistaan kokonaisuutena syksyn aikana. Uuteen ilmeeseen kuuluu mm. Ylöjärven kaupunkisiluetti. 

Uusi ilme tulee näkymään kaikissa kaupungin viestintä- ja markkinointimateriaaleissa. Uudistuksen taustalla ovat muuttuneet ja laajentuneet viestintätarpeet. Uusi ilme on aiempaa monipuolisempi ja aineistoissa on huomioitu mm. saavutettavuuden (esteettömyyden) vaatimukset. Visuaalisen ilmeen uudistamisen yhteistyökumppani on mainostoimisto Sireeni.

Lisätietoja 

Tiedottaja Tiina Helminen, p. 050 437 1247, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

Tiedotetta on tarkennettu 29.9.2020.