Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Kulttuuriparlamentti toimii aktiivisesti edistääkseen kaupungin kulttuurielämää

Keväästä 2021 alkaen toiminut kulttuuriparlamentti on ollut aktiivinen ja pyrkinyt edistämään kaupungin kulttuurielämää sekä harrastus- ja työskentelymahdollisuuksia. Parlamentissa on laaja edustus Ylöjärven järjestökentältä, yrittäjistä ja luovan alan ammattilaisista.

Syyskuussa parlamentti antoi lausuntonsa Leijapuiston kaavaan ja otti kantaa Ylöjärvelle rakennettavan kulttuuri- ja monitoimitalon puolesta. Tätä ennen se on kommentoinut Maankäytön ja palveluiden suunnittelu- ja toteutusohjelman eli MAPSTOn päivittämistä sekä tulevaa talousarvioesitystä.

Ylöjärven kulttuuriparlamentti kokousti ensimmäisen kerran 12. maaliskuuta 2021. Parlamentti on kaupungin historian ensimmäinen. Tarkoitus on kehittää kulttuurin asemaa kaupungissa pitkällä tähtäimellä.

Parlamentti muun muassa ohjaa kaupungin ensimmäisen kulttuurisuunnitelman valmistelua ja toimii ohjaustyöryhmänä Pirkanmaan kulttuuripääkaupunkihaun B-suunnitelman toteuttamisessa Ylöjärvellä.

Lautakunnat voivat lähettää käsittelemiään asioita lausunnolle kulttuuriparlamenttiin. Yksi ensimmäisistä kulttuuriparlamentin käsittelemistä asioista oli valtuustoaloite moottorisahaveistotapahtuman saamisesta Ylöjärvelle. Kulttuuriparlamentti lähti edistämään asiaa ja tapahtuma toteutunee Kurussa toukokuussa 2022. Jo kesällä 2021 Kurussa pääsi tutustumaan moottorisahaveistoksiin näyttelyssä.

Kuntavaalien ja uuden valtuuston myötä myös kulttuuriparlamentin kokoonpano muuttui hieman. Mukaan tuli kaksi uuden hyvinvointilautakunnan jäsentä, Esa Toikkonen ja Juha Tuominen.

Kulttuuriparlamentin muut jäsenet ovat

Ari Kallio (Kulttuuriosuuskunta Saurio)
Juha Käkelä (Backwoods Company, moottorisahataiteen SM, parlamentin varapuheenjohtaja)
Niilo Nieminen (Karhe-Seura)
Merja Saartila (Ylöjärven Akanat)
Minna Sarvijärvi (Parkkuun seudun kyläyhdistys)
Eija Suntinen (Rantajätkät)
Hannele Suomalainen (Balettikoulu Hannele Suomalainen)
Liisa Veittikoski (Lissun Juhlapalvelu, parlamentin puheenjohtaja)
Taina Väisänen (Ylöjärvi-Seura)

Parlamentin toimikausi on neljä vuotta. Se kokoontuu vähintään viisi kertaa vuodessa. Kulttuuripäällikkö Minna Vallin toimii kokouksen asialistan valmistelijana.

Kokousmuistioihin voit tutustua kulttuuriparlamentin omalta sivulta.