Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Yhdistysten ja ryhmien avustukset uudistuivat – maaliskuussa haettavana on aiempaa enemmän tukirahaa

Ylöjärven kaupunki tukee paikallisten yhdistysten ja ryhmien toimintaa erilaisilla avustuksilla. Tänä vuonna hakuaika on vasta maaliskuussa ja avustuspottia on korotettu aiemmasta. Talkoorahan sijaan yhdistykset ja ryhmät voivat hakea projektitukea, jota myönnetään kaupunkilaisten hyvinvointia lisäävään projektiin tai tempaukseen, vaikka kyseessä ei olisi rekisteröitynyt yhdistys.

Hyvinvointilautakunta myöntää kerran vuodessa yhdistysten yleisavustuksia, liikuntatoiminnan ja nuorisotoiminnan toiminta-avustuksia, kulttuuritoiminnan kohdeavustuksia sekä kahdesti vuodessa projektitukea. Ympäristölautakunta myöntää kerran vuodessa avustusta ympäristön hoitoon.

Hyvinvointilautakunta on päivittänyt avustusperiaatteita ja avustusmuotoja 1.2.2022 alkaen. Hyvinvointilautakunnan avustuksilla tuetaan yhteisöjen yleishyödyllistä toimintaa ja edistetään ylöjärveläisten kokonaisvaltaista hyvinvointia ja osallisuutta sekä innostetaan yhdessä tekemiseen.

Hyvinvointia edistävien hankkeiden tai tapahtumien toteuttamiseen myönnetään jatkossa helposti haettavaa projektitukea, jota voivat hakea yhdistysten ja järjestöjen lisäksi Ylöjärvellä toimivat yhteisöt ja toimintaryhmät. Projektitukea on mahdollista hakea kahdesti vuodessa. Hyvinvointilautakunta myöntää jatkossa nuorisotoimintaan kohdeavustusten sijaan toiminta-avustusta.

Hakuaika 1.–31.3.2022

Avustusten hakuaika on 1.–31.3.2022. Hakuohjeet päivitetään kootusti yhdistysavustusten yhteiselle sivulle Yhdistysavustukset – Ylöjärven kaupunki (ylojarvi.fi) Hakulomakkeet julkaistaan sivuilla 1.3.2022. Haku tapahtuu sähköisesti.

Liikuntajärjestöjen toiminta-avustus

Toiminta-avustus on yleisavustus, jota voivat hakea kaikki Ylöjärvelle rekisteröityneet yhdistykset, jotka ovat järjestäneet liikunnallista toimintaa vähintään vuoden ajan. Avustukset myöntää hyvinvointilautakunta. Lisätietoja: Avustukset liikuntatoimintaan – Ylöjärven kaupunki (ylojarvi.fi)

Nuorisotoiminnan toiminta-avustus

Nuorisotoiminnan toiminta-avustus on yleisavustus, jota voivat hakea kaikki Ylöjärvelle rekisteröityneet yhdistykset, jotka ovat järjestäneet nuorisotoimintaa vähintään vuoden ajan. Avustukset myöntää hyvinvointilautakunta. Lisätietoja: Tukea nuorten toimintaan – Ylöjärven kaupunki (ylojarvi.fi)

Yhdistysten yleisavustus

Yhdistysten yleisavustus on tarkoitettu rekisteröityjen yhdistysten järjestämän yleishyödyllisen paikallisen toiminnan tukemiseen. Avustukset myöntää nykyisin hyvinvointilautakunta. Lisätietoja: Yhdistysavustukset – Ylöjärven kaupunki (ylojarvi.fi)

Kulttuuritoiminnan kohdeavustus

Kulttuuritoiminnan kohdeavustuksia myönnetään Ylöjärvellä toimiville yhdistyksille ja ryhmille kulttuuripalveluiden tuottamiseen. Kohdeavustukset maksetaan tositteiden perusteella. Avustukset myöntää hyvinvointilautakunta. Lisätietoja: Avustukset ja kulttuuripalkinto – Ylöjärven kaupunki (ylojarvi.fi)

Projektituki

Projektituki on tarkoitettu yhdistyksille, yhteisöille tai ryhmille yleishyödyllisen, paikallisen ja maksuttoman toiminnan järjestämiseen sekä tapahtumien toteuttamiseen. Projektitukea voidaan myöntää ylöjärveläisten elinolosuhteiden laadun, hyvinvoinnin tai osallisuuden edistämiseen. Projektitukea on mahdollista hakea muista avustuksista poiketen kahdesti vuodessa, maaliskuussa ja syyskuussa. Projektitukea myöntää hyvinvointilautakunta. Lisätietoja: Yhdistysavustukset – Ylöjärven kaupunki (ylojarvi.fi)

Nuva-raha nuorten toimintaan

Nuva-rahaa myönnetään 7–21-vuotiaille suunnattuun toimintaan ja sen tukemiseen. Hakija voi olla yksityishenkilö, nuorten ryhmä, oppilaskunta tai kolmannen sektorin toimija. Nuva-rahan jakaa nuorisovaltuuston esityksestä hyvinvointilautakunta. Lisätietoja: Tukea nuorten toimintaan – Ylöjärven kaupunki (ylojarvi.fi)

Ympäristönhoitoavustus

Ympäristölautakunnan myöntämää avustusta voi saada esimerkiksi ympäristön ja luonnon siistimis- tai kunnostustöistä aiheutuviin kuluihin. Avustuksia myönnetään Ylöjärvellä tehtävään toimintaan pääsääntöisesti yhdistyksille ja seuroille. Avustukset myöntää ympäristölautakunta. Lisätietoja: Yhdistysavustukset – Ylöjärven kaupunki (ylojarvi.fi)