Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Hyvinvointialue ja Ylöjärven kaupunki tiedottavat muutoksista ikäihmisten palveluissa

Pirkanmaalle muodostetaan 1.1.2023 hyvinvointialue, joka yhdistää 23 kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut sekä sairaanhoitopiirin ja pelastuslaitoksen toiminnan. Kuntien sosiaali- ja terveyspalvelujen siirtyminen hyvinvointialueen hallinnoimaksi tuo joitakin muutoksia ikäihmisten palveluihin.

Ylöjärven kaupunki on laatinut ikäihmisten ja heidän läheistensä tueksi tiedotteita, joissa kerrotaan palvelumuutoksista ylöjärveläisten asiakkaiden näkökulmasta.

Muutoksia on palvelujen maksuissa, palvelutarjonnassa ja myöntämisperusteissa. Palvelut jatkuvat ilman katkoksia. Palvelusetelillä tuotettavat siivouspalvelut sekä kotihoitoa tukevat kotikäynnit kuitenkin päättyvät. Nämä palvelut eivät kuulu hyvinvointialueen palveluvalikoimaan ja esimerkiksi kotihoitoa tukevat kotikäynnit on Ylöjärvellä tuotettu perintövaroin.

Palvelujen uudet myöntämisperusteet otetaan käyttöön alkuvuoden 2023 aikana. Aluehallitus päätti perusteista 24.10.2022
(linkki pöytäkirjaan).

Asiakkaiden on tärkeä huomata, että 1.1.2023 alkaen palveluiden laskuttaja ei enää ole Ylöjärven kaupunki. Jos asiakkaalla on ollut suoraveloitussopimus oman pankin kanssa, tulee sopimus tehdä uudestaan sen jälkeen, kun hyvinvointialue on lähettänyt ensimmäisen laskun paperisena.

Ylöjärvellä kotiin vietävien ikääntyneiden palveluiden piirissä on noin 400 asiakasta ja asumispalveluissa noin 250 asiakasta.

Kaupungin tiedotteiden sisältöjä on koottu 5. joulukuuta lähtien ja tiedotus on käynnistynyt vaiheittain 7. joulukuuta. Osa tiedotteista on lähetetty postitse ja niiden odotetaan olevan perillä viikolla 51.

Tiedotteet kannattaa lukea huolella. Tiedotteissa kerrotaan, keneltä voi tarvittaessa kysyä lisätietoja.

Tiedotteet

Tiedotekokonaisuudet koostuvat Pirkanmaan hyvinvointialueen (Pirhan) yleistiedotteesta ja sitä tarkentavista Ylöjärven kaupungin tiedotteista. Tiedotteet ovat pdf-muodossa.

Kotihoito

Hyvinvointialueen tiedote kotihoidosta

Ylöjärven kaupungin tiedotteet:

Omaishoidon tuki

Hyvinvointialueen tiedote omaishoidon tuesta

Ylöjärven kaupungin tiedotteet:

Tehostettu palveluasuminen

Yhteisöllinen asuminen (palveluasuminen)

Veteraanit

Ylöjärven kaupunki ottaa yhteyttä kaikkiin veteraaneihin tai heidän omaisiinsa henkilökohtaisesti.

Palveluyrittäjät

Niitä yrittäjiä, joita muutokset koskevat, on lähestytty sähköpostilla. Jos tiedote ei ole tavoittanut tai mikäli yrittäjällä on jotakin kysyttävää, pyydämme ottamaan yhteyttä asiakasohjauksen esihenkilö Johanna Alaseen, p. 050 344 2497.